top of page
Szerző képeSzabó Valéria

Az én személyes culTUNEration motivációm | Szabó Valéria




Legyél bár cégvezető, HR szakértő, egyetemi oktató, fejvadász, vagy marketinges, valószínűleg a többiekhez hasonlóan Te is éreznéd, sőt lehet, hogy szóvá is tennéd, milyen lankadatlan lelkesedéssel szervezem ezt az országos culTUNEration "mozgalmat". :-D


Ezért arra gondoltam, hogy amíg nem találkozunk, addig is megírom a személyes miértemet a culTUNEration története mögött.


Kommunikáció - média szakos főiskolai tanulmányaim alatt, 19 éves korom óta mindig dolgoztam valahol, hogy biztosíthassam a saját függetlenségemet és szabadságomat. Kevés szabadidőm maradt, de úgy emlékszem vissza, hogy lendületes, kreatív évek voltak ezek.


Diploma után viszont, amikor teljes idejű alkalmazott lettem, hamar ráeszméletem, hogy ideje elgyászolnom a felszabadult fiatalságomat. :-( Több munkahelyemen is olyan nyomasztó és konfliktusokkal terhelt munkahelyi környezetet tapasztaltam, ami felemésztette az életörömöm és a kreativitásom.


Tapasztalatlan fiatalként, a szervezetfejlesztő szakmák teljes ismeretlenségében ekkor még nem tudtam megfogalmazni, hogy mi lehet a bajom, miért nem tudok megelégedni ezzel az életvitellel, mint mindenki más...


Ezzel nem voltam egyedül. A kortársaimmal ugyanezen a közhangulati lejtőn lefelé találkoztam. Tudtuk, hogy vagy megszoksz, vagy megszöksz.


De én sosem tudtam megszokni a diszkriminációt, a beszólásokat, az egymás háta mögötti beszédeket, a vezetői visszaéléseket az időmmel, az információval. De beleálltam. Egészen addig, amíg meg nem tapasztaltam 5 felejthetetlen éven át a várva várt szabadságot, amikor babázni mentem. A család-fókuszú időszak a végén elkövetkezett a dilemma: folytatnom kell újra, ugyanúgy egy nehéz munkahelyen? Nem voltam képes elfogadni!!! Rengeteget tépelődtem, hogy mi lehet a megoldás, mivel szeretek és akarok dolgozni.


A belső küzdelmem közepén botottam bele egy coaching programba, ahol a sorozat végére összeállt, hogy nekem valójában a vállalkozói életvitel való.


Tiezenegy év múlva a megújult életemben, marketingesként, szerteágazó szakmai tapasztalattal a hátam mögött visszatértem a coachinghoz, mint szakértői marketing és üzletfejlesztő tréner, mentor. Közben megismerkedtem a szervezetfejlesztő üzletággal is, és a fantasztikusan színvonalas magyar szervezetfejlesztő, segítő szakemberek sokaságával.


Felismertem bennük a megoldást: Velük összefogva országosan is nagyot emelhetünk a hazai vállalati munkamorálon!


Rendelkezésre áll az a szaktudás, amivel boldogabb embereket, és kreatívabb, felelősségtudóbb munkavállalókat képezhetünk a vállalatokban! Az önismerettel rendelkező dolgozók meg is háromszorozhatják a hatékonyságukat, mert kompetensebben és szívesebben dolgozhatnak a közös vállalati célokért!


Mindez fontos társadalmi előnnyel is jár, mivel a munkaidő minősége átszivárog a családi- és magánéletünkbe is. Ez azt jelenti, ha javítjuk a munkahelyi kapcsolataink minőségét, boldogabb és eredményesebb társadalomban élhetünk.


A munkaenergiánkat nem kell tovább pazarolnunk a személyes harcok túlélésére, ezért az automatikusan megtöbbszöröződik, és a vállalatunk számára is nagyobb hatékonysággal leszünk képesek értéket teremteni. Mindezt örömmel, úgy, hogy mindenki azt érzi: "a helyemen vagyok".


Engem pedig lelkesedéssel és tettvággyal tölt el, hogy személyesen is sokat tehetek azért, hogy az emberek Magyarországon szívesebben járjanak dolgozni.


Ezért látom áldásos kezdeményezésnek összehangolni a fejlesztés sokoldalú művészeit: a szakértőket; a terepen munkálkodókkal, azaz a vállalati szereplőkkel és kivitelezőkkel; illetve a várományosokkal: a leendő munkavállalókkal.


A culTUNEration konferencián most a különböző generációkhoz és kultúrákhoz tartozó embereket hangoljuk össze vállalati közegben. Csatlakozol hozzánk?


Szabó Valéria

szakértői marketing és üzletfejlesztő mentor, tréner

a culTUNEration alapítója és főszervezője

+36208864246




Comentarios


bottom of page